Acum câteva zile, conducerea unui liceu din Marea Britanie a decis înlăturarea numelor lui Winston Churchill și lui J.K Rowling de pe frontispiciile a două clădiri ce aparțineau de unitatea școlară, pe motiv de rasism. Publicația de dreapta Le Figaro a reacționat puternic în această situație.
Studenții de la liceul britanic au scris o scrisoare de plângere pentru conducerea școlii, susținând că fostul premier și celebra scriitoare nu reprezintă valorile colectivului de elevi.
Aceștia au acuzat-o pe J.K Rowling de transfobie, după ce aceasta a avut mai multe comentarii publice controversate pe această temă. Dar, conform Le Figaro, limita a fost atinsă atunci când studenții au spus despre Winston Churchill că „a promovat rasismul și inegalitatea, în timp ce a ținut în închisoare și torturat pe nedrept mulți oameni”.
Publicația franceză Le Figaro a reacționat fervent la acuzațiile aduse fostului premierului britanic. Mai mulți eseiști cunoscuți au publicat articole în care blamează decizia liceului și atrag atenția unui fenomen răspândit în Occident.
Mathieu Bock-Côté, un scriitor canadian și cunoscut critic al multiculturalismului și imigrației, a publicat un articol în Le Figaro în care susține că:
„Epoca noastră nu mai vrea eroi cu partea lor de umbră, ci doar sfinţi imaculaţi sau martiri ai cauzei diversitare. (…) Rasism, colonialism, sclavagism, prin aceste concepte li se face un proces popoarelor occidentale cărora nu le mai rămîne decît să-şi asume o lungă pocăinţă şi răscumpărare a păcatelor”.
O altă reacție apărută în urma deciziei luată de liceul britanic a venit din parte eseistului de aceeași naționalitate, Douglas Murray. Acesta punctează paradoxul prin care cel care a luptat împotriva fascismului este acuzat de… fascism.
„Faptul că Churchill i-a combătut pe nazişti şi i-a ţinut piept lui Hitler aproape singur pe scena mondială în 1940 nu prezintă nici un interes pentru aceşti militanţi. (…) Este adevărat că Churchill nu avea în privinţa chestiunilor transgenice punctul de vedere de azi, din 2021. Pentru acest lucru trebuie însă pus la zidul infamiei? (…) Dar bizareria timpului nostru constă în faptul că nişte adulţi, oameni bine informaţi, cultivaţi şi cu experienţă, îi ascultă pe nişte copii şi li se supun în loc să-i înfrunte şi să le corecteze ignoranţa”, a scris Douglas Murray.
Informaţiile publicate de wavenews.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Nu a luptat “aproape singur”, fără Americanii astăzi se vorbea germană în Anglia. Pe Românii i-a vândut lui Stalin, cu toate că prin jertfa lor au scurtat războiul cu cel puțin 6 luni. Poate în timpul ăsta termina Hitler bomba atomică și atunci adio regat. Deci englezul are mult mai multe păcate.